Vanwege de lockdown zijn wij gesloten maar u kunt ons altijd bellen of mailen voor slaapadvies!

Tips bij het schoonmaken van beddengoed

Terug naar blogoverzicht

Tips bij het schoonmaken van je beddengoed

Beddengoed, een perfecte woonplaats voor huisstofmijten, bacteriën en schimmels. Daarnaast is je beddengoed ook de opvangplaats voor zweet en huidschilvers. Het is dus belangrijk om het schoon te houden en daarnaast slaapt een schoon bed natuurlijk het lekkerst. Wij gaan je helpen bij het schoonmaken van je beddengoed. Nee, we bieden jammer genoeg geen schoonmaakdiensten aan, maar we hebben wel een paar tips die je kunnen helpen!

-          Was je lakens en kussensloop één keer per week

Lakens en kussenslopen staan in directe contact met je huid en worden dus als eerste vies. Ze worden blootgesteld aan zweet, huidschilvers en oliën. Het meest hygiënisch is dus om je lakens en kussenslopen één keer in de week te wassen. Mensen met acné of andere huidproblemen wordt echter vaak aangeraden om hun kussensloop 2 keer in de week te wassen.

-          Huisstofmijtallergie? Was je dekbed en kussen één keer per maand

Dit lijkt vaak, het wassen van je dekbed en kussen één keer per maand, maar als je last hebt van huisstofmijtallergie, wordt dit zeker aanbevolen. Huisstofmijt leggen namelijk eitjes en deze eitjes komen na 6 weken uit. Wanneer je je dekbed en kussen één keer per maand wast, hebben de eitjes geen kans om uit te komen.  Als je geen last hebt van huisstofmijtallergie, wordt aanbevolen dit 2 keer per jaar te doen.

-          Op 60 graden wassen

Veel mensen wassen hun beddengoed op 30 graden, maar veel weten niet dat de bacteriën en mijten dan niet dood gaan. Dit gebeurt pas bij 60 graden. Was dus je lakens, kussensloop, dekbed en kussen op 60 graden, maar kijk voor de zekerheid altijd even op de wasvoorschriften.

-          Maak je bed niet op

Dit klinkt als muziek in de oren want het opmaken van het bed is niet iedereen zijn favoriete hobby. Naast het feit dat het niet het leukste klusje in de wereld is, zit er nog een nadeel aan. Wanneer je je bed gelijk opmaakt nadat je hebt geslapen, dek je het bed af waardoor vocht niet kan verdampen en bacteriën en mijten zich gaan nestelen.  We zeggen dus niet dat je je bed helemaal niet moet opmaken, helaas, maar wacht altijd even een tijdje met opmaken nadat je van bed komt.

*Disclaimer: Alle tips op dit blog zijn geschreven op basis van de ervaring die de medewerkers van Hake Slaapcomfort over de afgelopen 50 jaar hebben opgedaan. Daarbij willen we vermelden dat onze tips niet bindend zijn. Hake Slaapcomfort wil haar klanten helpen bij het oplossen van hun slaapproblemen en hierbij zullen de tips op dit blog altijd van suggestieve aard zijn.© 2021 Hake Slaapcomfort - Website: MartinMedia.nl | Colofon | Sitemap