Vanwege de lockdown zijn wij gesloten maar u kunt ons altijd bellen of mailen voor slaapadvies!

Koud in bed? 5 tips!

Terug naar blogoverzicht

We bevinden ons al bijna in november en dat betekent dat het een stuk kouder gaat worden de komende periode. Om je goed voor te bereiden op de koude maanden hebben wij 5 tips die je helpen bij het slapen met koudere temperaturen.

1.       Dekbed veranderen

Een simpele tip is het veranderen van je dekbed. Heb je een vier seizoenen dekbed? Vervang je voorjaarsdekbed met het najaarsdekbed, en als je dit al gedaan hebt, leg ze er gewoon allebei op! Heb je geen vier seizoenen dekbed, ga dan voor een donzen of een wollen dekbed. Deze houden warmte goed vast en zijn dus perfect voor de koudere maanden.

2.       Flanel

Flanel is de stof dat je warm gaat houden in de koudere maanden. Draag bijvoorbeeld een flanellen pyjama naar bed en ga voor een flanellen dekbedovertrek en hoeslaken. Kijk vooral even bij Hake voor de beste flanellen dekbedovertrekken hoeslakens voor deze winter!

3.       Slaap met sokken aan

In ons blog over ‘slapen tijdens warme zomernachten’ vertelden we al dat je voeten een grote rol spelen in het reguleren van je lichaamstempratuur. Het is dus ook belangrijk dat je je voeten warm krijgt als je het koud hebt in bed. Slaap daarom gewoon met sokken aan maar let wel op; strakke katoenen sokken helpen niet altijd. Je kunt het beste gaan voor wat ruimere dikkere sokken.

4.       Elektrische deken

Een snelle en makkelijke manier om warm te worden in bed is een elektrische deken. Zet de deken een kwartier voordat je naar bed gaat aan zodat je bed voor je opgewarmd wordt. Zo blijft je lichaam in slaapstand en wordt het niet wakker gemaakt door de koude dekens.

5.       Let goed om de kamertempratuur

Je kamertempratuur heeft grote invloed op je slaap. Het is dus zowel in hitte als in kou belangrijk dat je let op de tempratuur van de ruimte waarin je slaapt. De ideale tempratuur voor een slaapkamer is 18 graden. Laat dus vooral de verwarming zo lang mogelijk aanstaan zodat de kamer op een goede temperatuur is terwijl je gaat slapen.© 2021 Hake Slaapcomfort - Website: MartinMedia.nl | Colofon | Sitemap