Vanwege de lockdown zijn wij gesloten maar u kunt ons altijd bellen of mailen voor slaapadvies!

Beter slapen als je ziek bent, wij geven 4 tips!

Terug naar blogoverzicht

De herfst is begonnen; de bladeren beginnen te verkleuren en vallen, de dagen worden korter, het regent meer en we worden sneller verkouden of zelfs ziek. En vooral dat laatste is erg vervelend! Je voelt je dan vaak niet fit en dit verstoord vaak de nachtrust die je juist nodig hebt om je lichaam te laten herstellen. Wij geven je 4 tips die je nachtrust kunnen helpen tijdens ziekte.

1.       Slaap met je hoofd boven je lichaam bij een verkoudheid

Wanneer je hoofd iets hoger dan je lichaam ligt, kun je makkelijker ademen omdat je luchtwegen vrijer worden gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een extra kussen gebruiken of de bovenkant van het bed iets omhoog verstellen bij een elektrische lattenbodem of boxspring.

2.       Slaap in een kamer met een hoge luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid is bevorderlijk voor je verkoudheid en bijvoorbeeld keelpijn. Daarnaast overleven virussen langer in droge lucht. Hang dus bijvoorbeeld waterbakjes aan de verwarming in je slaapkamer en zet veel planten in huis.

3.       Maak gebruik van zoutoplossing

Een zoutoplossing werkt natuurlijk goed tegen een verstopte neus. Het maakt het neusholtes vrij waardoor je beter kan ademhalen. Daarnaast kan zoutoplossing ook helpen bij een zere keel. Je kunt hierbij het beste zout laten oplossen in warm/gekookt water en hiermee gorgelen.

4.       Slaap niet te lang overdag

Het is misschien moeilijk wanneer je niet fit bent en je je vermoeid voelt, maar slaap niet te veel en te lang overdag. Het zorgt er namelijk voor dat je ’s avonds moeilijker in slaap komt en je de volgende dag nog meer moe zult voelen.© 2021 Hake Slaapcomfort - Website: MartinMedia.nl | Colofon | Sitemap