Vanwege de lockdown zijn wij gesloten maar u kunt ons altijd bellen of mailen voor slaapadvies!

Tips bij het reinigen van een matras

Terug naar blogoverzicht

Vorige week hebben we je een paar tips gegeven die kunnen helpen bij het schoonmaken van je beddengoed. Deze week blijven we bij hetzelfde onderwerp, namelijk schoonmaken. Dit keer gaan we het hebben over het reinigen van je matras. Je matras wordt natuurlijk dagelijks gebruikt en is een perfect opvangplaats voor vuil en vocht. Hierbij een paar tips

1.       Voorkom dat het matras vies wordt

Het is natuurlijk beter om viezigheid te voorkomen dan het te moeten opruimen. Zorg er dus voor dat je een matrasbeschermer of een molton gebruikt om je matras te beschermen. Ze helpen bij het opnemen van vocht en voorkomen dat dit vocht in het matras terecht komt. Vocht in het matras kan namelijk schimmels veroorzaken en zorgen voor nare geuren.

2.       Lucht het matras

In onze slaap verliezen we veel vocht en wanneer we geen goed hoeslaken en matrasbeschermer/molton gebruiken, kan dit in het matras terecht komen. Het vocht dat in het matras komt, moet kunnen verdampen. Laat je matras dus vaak luchten en maak je bed niet meteen na het slapen op.

3.       Stofzuig het matras

Ja, een stofzuiger kan je ook gebruiken bij het schoonmaken van je matras. Het stofzuigen van je matras helpt niet alleen bij het verwijderen van stof en huidschilvers maar is ook nog eens effectief tegen huisstofmijt. Zorg er wel voor dat je een mondstuk gebruikt speciaal voor meubels. Wanneer je deze niet hebt, is het stofzuigen zonder mondstuk ook prima.

4.       Stoom het matras

Een stoomreiniger is een perfect middel om je matras mee te reinigen. De hitte van het stoom is namelijk genoeg om bacteriën en huisstofmijt mee te doden. Zorg er wel voor dat je matras na het stomen goed droog is voordat je er laken op legt. Het vocht wat in het matras komt, heeft namelijk tijd nodig om te verdampen.

 
*Disclaimer: Alle tips op dit blog zijn geschreven op basis van de ervaring die de medewerkers van Hake Slaapcomfort over de afgelopen 50 jaar hebben opgedaan. Daarbij willen we vermelden dat onze tips niet bindend zijn. Hake Slaapcomfort wil haar klanten helpen bij het oplossen van hun slaapproblemen en hierbij zullen de tips op dit blog altijd van suggestieve aard zijn.© 2021 Hake Slaapcomfort - Website: MartinMedia.nl | Colofon | Sitemap