Vanwege de lockdown zijn wij gesloten maar u kunt ons altijd bellen of mailen voor slaapadvies!

Wat is het warm in Nederland! De zomer is officieel begonnen en dat hebben we gemerkt. De warme temperaturen overdag betekenen ook vaak warme temperaturen ’s nachts. Dit kan lijden tot een verstoring van de nachtrust waardoor het lichaam niet genoeg energie heeft om zich op te laden. Één van de manieren om deze klamme rusteloze nachten tegen te gaan is het bamboe dekbed. Maar wat zit er precies in zo’n dekbed en wat zijn de voordelen ten opzichte van een katoenen of een donzen dekbed?

Laten we het ten eerste hebben over de specificaties. Het bamboe dekbed dat wij verkopen, is gevuld met 100% bamboe vezel en heeft een satijn geweven katoenen tijk. Daarnaast is het dekbed antiallergisch en antibacterieel en behandeld met aloë vera. Ook kun je hem gewoon uitwassen op 60 graden.

Het bamboe dekbed heeft eigenlijk vier grote voordelen;

1.       Het is verkoelend en ventilerend

Het dekbed is van nature verkoelend, dit komt door de bamboe vezel, die er ook voor zorgt dat vocht goed gereguleerd wordt. Het dekbed kan maar liefst 40% meer vocht opnemen dan katoen. Daarnaast is het ook nog eens erg licht van gewicht, perfect voor de warme zomernachten dus.

2.       Het is antiallergisch en antibacterieel

Het dekbed is antiallergisch en antibacterieel, dit komt doordat bamboe van nature antibacteriële stoffen aanmaakt. Stof en huisstofmijt kan zich daarom ook niet snel nestelen. Wanneer je dus last hebt van huisstofmijt of andere allergieën of een gewoon een gevoelige huid hebt, hoef je je met dit dekbed geen zorgen te maken!

3.       Het is uitwasbaar

Het dekbed is inderdaad uitwasbaar op 60 graden. Dit is ideaal voor mensen die veel transpireren of voor de mensen die het gewoon fijn vinden om hun dekbed om de zoveel tijd even op te frissen. 

4.       Het is duurzaam

Bamboe is een duurzaam materiaal; het groeit razendsnel en kan groeien zonder water, mest of andere groeimiddelen. Het tempo waarop bamboe groeit is natuurlijk afhankelijk van het klimaat waarin en de bodem waarop de bamboe groeit, maar gemiddeld kunnen ze 25 meter in 50 dagen groeien. Het enige wat ze hiervoor nodig hebben, is zon. Voor nu de duurzaamste optie dus!

 

*Disclaimer: Alle tips op dit blog zijn geschreven op basis van de ervaring die de medewerkers van Hake Slaapcomfort over de afgelopen 50 jaar hebben opgedaan. Daarbij willen we vermelden dat onze tips niet bindend zijn. Iedereen is anders, iedereen ervaart dingen anders en ieders lichaam reageert anders. Hake Slaapcomfort wil mensen helpen hun slaapproblemen op te lossen en hierbij zullen onze tips altijd van suggestieve aard zijn.© 2021 Hake Slaapcomfort - Website: MartinMedia.nl | Colofon | Sitemap