Vanwege de lockdown zijn wij gesloten maar u kunt ons altijd bellen of mailen voor slaapadvies!

5 tips voor warme zomernachten

Terug naar blogoverzicht

We bevinden ons nu midden in de zomer en dat gaan we merken de komende week! Om goed voorbereid de komende dagen in te gaan, staan wij voor je klaar met een paar tips om de hete zomernachten tegen te gaan.

1.       Ramen dicht

Onder veel mensen bekent, maar toch nog even goed om te vermelden; houdt je ramen overdag dicht. Zo kan de warme lucht overdag niet naar binnen komen. Als de temperatuur in de avond wat afzakt, zet dan je ramen open zodat de koel(ere) lucht kan binnenstromen.

2.       Zet je ventilator strategisch neer

Een ventilator kan voor een lekker windje zorgen maar als dit een warm windje is, schieten we er vaak niets mee op. Zet daarom je ventilator strategisch neer, bijvoorbeeld bij een open raam. De ventilator zuigt de koel(ere) lucht dat via het raam naar binnen komt op, en blaast het voor zich weer uit.

3.       Neem een lauwe douch

Een douch kan erg verkoelend werken en is daarom zeker aan te bevelen voor het slapen gaan. Pas wel op dat je niet te koud doucht! Je lichaam gaat in dit geval harder werken om weer op tempratuur te komen waardoor de kans groot is dat je het snel weer erg warm krijgt. Neem dus een lauwe douch voor het slapen gaan.

4.       Houdt je voeten koel

Voeten spelen een belangrijke rol in het regeluren van je lichaamstemperatuur. Wanneer je voeten koel zijn, is de kans groot dat je zelf ook zult afkoelen. Je kunt dus het beste met je voeten buiten de lakens slapen. En voor degene die dit niet durven omdat ze bang zijn voor monsters onder het bed; verkoel je voeten voor het slapen gaan in een lekker koud voetenbadje.

5.       Zorg voor het juiste dekbed en laken

Het is vanzelfsprekend dat een winterdekbed niet helpt tegen een warme zomernacht en dat een zomerdekbed het koelste dekbed is. Er zit echter wel verschil in het materiaal zomerdekbed. Zo heb je dekbedden van katoen of dons, maar ook van bamboe. Bamboe zouden wij aanbevelen tijdens de zomernachten; het heeft namelijk van nature een verkoelende werking en is ook erg ventilerend. Daarnaast is het dekbed uitwasbaar dus perfect voor het geval je toch gaat zweten en je dekbed wilt opfrissen!

             

*Disclaimer: Alle tips op dit blog zijn geschreven op basis van de ervaring die de medewerkers van Hake Slaapcomfort over de afgelopen 50 jaar hebben opgedaan. Daarbij willen we vermelden dat onze tips niet bindend zijn. Hake Slaapcomfort wil haar klanten helpen bij het oplossen van hun slaapproblemen en hierbij zullen de tips op dit blog altijd van suggestieve aard zijn.© 2021 Hake Slaapcomfort - Website: MartinMedia.nl | Colofon | Sitemap